Olympiakomitea noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön ja ulkoministeriön linjauksia asiassa. Lisätietoa THL:n sivuilla.

Matkustaminen

Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille. Suomalaisia kehotetaan palaamaan Suomeen heti kun mahdollista.

Tokion olympialaiset

Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) tekee tiivistä yhteistyötä Maailman terveysjärjestön (WHO) kanssa ja informoi kansallisia olympiakomiteoita tilanteen kehittymisestä.

KOK tiedotti 22.3.2020, että Tokion olympialaisten suunnittelussa tärkeimmät asiat eri vaihtoehtoja punnittaessa ovat terveys ja turvallisuus. KOK:n näkemyksen mukaan Tokion olympialaiset käynnistyvät joko alkuperäisen aikataulun mukaan 24.7.2020 tai vaihtoehtoisesti kisoja siirretään myöhempään ajankohtaan. KOK ilmoitti tekevänsä kisoihin liittyvän päätöksen 4 viikon kuluessa.

Liikunnan ja urheilun harrastaminen

Suosittelemme omatoimista liikunnan ja urheilun harrastamista viranomaisten asettamat rajoitteet huomioiden.

Harjoittelu covid19-tautitilanteessa

Jos saat covid19-tartunnan, noudata THL:n ohjeita:

Älä harjoittele, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita. Covid-19-virus voi aiheuttaa sydänlihasvaurion ja keuhkokuumeen. Fyysisen kuormituksen yhteys näiden komplikaatioiden kehittymiseen on vielä tuntematon, mutta mahdollinen.
Infektiotilanteessa ole yhteydessä omalääkäriisi tilanteen seuraamiseksi ja harjoitteluun palaamisen määrittämiseksi.

Olympiakomitean vastuuhenkilö tukiurheilijoille on ylilääkäri Maarit Valtonen.

Lähde: Olympiakomitea