Robert “The Nordic Nightmare” Helenius nyrkkeilee puolalaista Adam “Babyface” Kownackia vastaan Brooklynissä ensi yönä Suomen aikaan. Matsin voittaja pääsee ottelemaan MM-tittelistä.

– Oloni ennen matsia on rauhallinen. Nyrkkeily on työtäni enkä stressaannu tämän ottelun tai vastustajan vuoksi sen enempää kuin muidenkaan, sanoo Robert Helenius.

– On totta että tämä on urani tähän mennessä tärkein ottelu. Olen ollut pitkään yhden tai kahden ottelun päässä tittelimatsista ja nyt pääsen viimein loppuun asti! Voitan tämän ottelun! Olen todella hyvin motivoitunut ja rauhallinen, joten otteluun valmistautuminen on ollut helppoa, lisää Helenius.

Sparrausta Alabaman lämmössä

Robert Helenius harjoitteli ottelua varten Alabamassa yhdessä Deontay Wilderin tiimin kanssa.

– Harjoittelimme Ahvenanmaalla mm. Nathan Gormanin kanssa, joka on isokokoinen ja todella taitava nyrkkeilijä, kertoo Heleniuksen manageri Markus Sundman.

– Lähdimme USA:han 8. viikon lopussa tasataksemme aikaeroa. Siellä sparrasin Deontay Wilderin leirillä noin viikon, Helenius kertoo aikataulustaan.

Kownackin kotikulmilla

Heleniuksen puolalaisella vastustajalla on vahvat siteet Brooklyniin, minne tämä muutti vain seitsenvuotiaana. Kownacki on otellut kaikki viimeisimmät ottelunsa “kotikehässään” Barclays Centerissä. Hän on sitä paitsi voittanut kaikki 20 ottelua, joista 15 tyrmäyksellä.

– Kownacki on nyrkkeilijä, joka tulee päälle. Treenasimme jo Robertin ollessa pikkupoika kuinka kohdata nyrkkeilijä, joka tulee päälle. Pitkän nyrkkeilijän täytyy tietää kuinka kohti tulevaa vastustajaa tulee lyödä, sanoo Heleniuksen isä Karl Helenius.

Lähde: PAF