Maailmancupkausi päättyi upeissa suomalaistunnelmissa Holmenkollenilla: Ilkka Herolalle parhaan hiihtäjän titteli! – ”Kauden paras kisaveto”

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Yhdistetyn maailmancup päättyi viikkoa ennen kalenteroitua Norjan Holmenkollenilla. Saksan Schonachista perutulle kisaviikonlopulle ei löytynyt paikkaajaa, ja cupkausi päättyi tänään.

Ilkka Herola kipusi palkintopallille kauden viimeisessä osakilpailussa ollen kolmas. Palkintopallisija oli haarukassa erinomaisen mäkiosuuden jälkeen, kun Herola oli viidentenä 133,5 metrin hypyllään.

”Tavoitteena oli, että olisin avannut kovaa ja pitänyt sellaista vauhtia, että olisi porukka karissut matkalla. Ei ollut ehkä ihan paras päivä ladulla. Vikalla kiekalla aloin jo lataamaan hieman loppukiriin, että olisi imusta päässyt suikkaamaan ohi, mutta ei tälläkään kertaa”, kertoi Herola, joka taipui loppukirissa Saksan Fabian Riesslelle.

Enemmän loppukirihäviötä Herolaa harmitti pitkän hypyn alastulo, johon ei telemarkkeja osunut.

”Varmaan kauden paras kisaveto. Alastulo kaiveli vähän, siinä meni muutama piste. Enemmän jäi siis tänään telemarkista kiinni (mäessä) kuin hiihdosta”, totesi Herola.

Kauteensa Herola on kaikin puolin tyytyväinen.

”Hieno kausi, tosi tasaista suorittamista. Jokaiseen viikonloppuun lähtiessä ollut semmoinen olo, että tulosta voi tehdä. Tulosta olisi voinut toki tehdä enemmänkin, aina ei kisahypyt onnistuneet.”

Eero Hirvonen oli päätöskilpailun 37:s, Leevi Mutru 38:s ja Arttu Mäkiaho 41:s. Mutru jatkaa kilpailukauttaan huomenna sunnuntaina Lahden Continental Cupissa.

Kokonaiscupissa Herola oli kahdeksas, mikä on toiseksi paras miehen uralla. Sen sijaan ensimmäistä kertaa Herola nappasi ”Best Skier” – parhaan hiihtäjän palkinnon, pitäen takanaan Italian Alessandro Pittinin.

Muista suomalaisista maailmancupin pisteille ylsivät Eero Hirvonen (36:s), Leevi Mutru (44:s) ja Wille Karhumaa (46:s).

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!