Sprinttihiihdon olympiavoittaja Stina Nilsson kommentoi yllättävään päätöstään vaihtaa lajia: ”En halunnut odottaa enää pidempään”

© Kuva: Getty Images

Sprinttihiihdon olympiavoittaja Stina Nilsson paljasti yllätysuutisen sunnuntaina, kun 26-vuotias ruotsalainen päätti yhtäkkiä vaihtaa lajia ampumahiihdon puolelle. Hän selitti päätöstään FIS:n verkkosivuilla.

– Ajattelin kilpailla maastohiihdossa vielä seuraavissa olympiakisoissa ja sitten vaihtaa kauden 2022 jälkeen. Mutta loukkaantuminen on antanut minulle paljon aikaa miettiä ja testata ampumista, niin en haluakaan odottaa enää pidempään, Nilsson kertoi Kansainväliselle hiihtoliitolle.

Nilsson ei aio kokonaan jättää maastohiihtoa.

– Haluaisin ajatella, että maastohiihto ja ampumahiihto menevät vähän käsi kädessä. Tavoitteeni on olla ainakin yhtä hyvä hiihtäjä tulevaisuudessa ja vierailla seurani IFK Moran viestijoukkueessa, 26-vuotias Nilsson jatkoi.