Kansainvälinen luisteluliitto ISU on myöntänyt Suomelle muodostelmaluistelun Challenger-sarjan osakilpailun. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä muodostelmaluistelun Challenger-sarjan kilpailu järjestetään Turussa 14.–17. tammikuuta 2021. Suomen Taitoluisteluliiton isännöimän tapahtuman paikallisena tukena toimii Kaarinan Taitoluistelijat ry.

Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio iloitsee Kansainvälisen luisteluliiton päätöksestä käynnistää Challenger-sarja myös muodostelmaluistelussa.

– On hienoa, että Kansainvälinen luisteluliitto myönsi tämän kansainvälisesti arvostetun muodostelmaluistelukilpailun Suomen Taitoluisteluliitolle. Olemme lisäksi iloisia siitä, että voimme tuoda tapahtuman Turkuun ja että saamme järjestelyissämme paikallista apuvoimaa Kaarinan Taitoluistelijat ry:ltä.

Muut Challenger-sarjan osakilpailut käydään tulevalla kaudella Hongkongissa 27.–28. marraskuuta tai 4.–5. joulukuuta, Irvinessä 10.–13. joulukuuta, Gdanskissa 17.–19. joulukuuta ja Salzburgissa 21.–23. tammikuuta.

Vastaava sarja taitoluistelun puolella on ollut käynnissä kaudesta 2014–2015 lähtien. Suomen Taitoluisteluliiton isännöimä lokakuinen Finlandia Trophy Espoo -kilpailu on ollut vuosittain yksi sarjan osakilpailuista.

Turun tapahtuma on näytön paikka

Myös Kaarinan Taitoluistelijoiden puheenjohtaja Salla Sergelius on mielissään kilpailujen saapumisesta Suomeen.

– Suomi on ansainnut vuoronsa järjestäjämaana ja aiomme luoda korkean tason puitteet maailman huippujoukkueille sekä tälle kilpailulle, unohtamatta kaunista isäntäkaupunkiamme Turkua! Saamme vihdoinkin näyttää myös paikallisesti, miten upeasta lajista on kysymys ja ovathan nämä uutiset kerrassaan mahtavia tämän erilaisen kevään keskelle, Sergelius sanoo.

– Haluamme kehittyä seurana kilpailujen järjestämisessä ja nostaa toiminnan tasoa tekemällä suurempia ja merkityksellisempiä tapahtumia, hän jatkaa.

Vuonna 2003 perustetussa Kaarinan Taitoluistelijoissa luistelee noin 350 luistelijaa, joista noin puolet luistelukouluissa Kaarinassa ja Paimiossa. Seuraa edustaa yhteensä seitsemän muodostelmajoukkuetta, joista kaksi kilpailee tulokkaissa (Mini Edges ja Little Edges), yksi kansallisissa noviiseissa (Sparkle Edges), yksi minoreissa (Golden Edges), yksi SM-noviiseissa (Diamond Edges), yksi SM-junioreissa (Dream Edges) ja yksi aikuisten sarjassa (Vintage Edges).

Tapahtumatalven kohokohta

Turun kaupunki toimii yhteistyössä Taitoluisteluliiton sekä Kaarinan Taitoluistelijoiden kanssa kisojen valmistelussa. Kilpailuun odotetaan 30 joukkuetta. Huoltajineen kilpailijoita olisi yhteensä noin 900 henkilöä. Yleisömäärän odotetaan täyttävän kisa-areenaksi varatun Gatorade Centerin ääriään myöten.

– On hienoa, että tapahtuma järjestetään hyvässä kumppanuudessa paikallisen seuran ja Taitoluisteluliiton kanssa. Kansainvälisen tason huippukisa sopii erinomaisesti Turun talven tapahtumakauden keskelle ja sillä on paljon myönteisiä aluetaloudellisia vaikutuksia koko seudulle, sanoo yhteysjohtaja Antti Kirkkola Turun kaupungilta.

Lähde: Turun kaupunki