Kaksinkertainen hiihdon olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari norjalainen Martin Johnsrud Sundby valmistautuu puolustamaan 15 kilometrin perinteisen matkan maailmanmestaruuttaan ensi talvena. Tai valmistautui, sillä NRK:n tietojen mukaan Sundby on pudotettu Norjan hiihtomaajoukkueesta.

35-vuotias Sundby on kuulunut maajoukkueeseen kaudesta 2008-09 lähtien ja lukuisien arvokisavoittojensa ohella hän on seissyt ykköspallilla maailmancupin osakilpailuissa peräti 30 kertaa. Nyt kokenut hiihtäjä on kuitenkin joutumassa säästötoimien uhriksi.

NRK:n mukaan Norjan hiihtoliiton talous on monien muiden urheiluliittojen tavoin tiukalla ja miesten maajoukkuetta supistetaan 15 hiihtäjästä 12:een. Sundbyn päättynyt kausi ei myöskään ollut mikään nappisuoritus, joten tälläkin on varmasti vaikutusta. Kuitenkin 2019 Seefeldissä henkilökohtaisen MM-kullan lisäksi viestikultaa napanneen ja vielä yhdistelmäkilpailussa pronssille sijoittuneen Sundbyn pudottaminen MM-vuoden alla on melkoinen paukku.

Virallisesti Norjan hiihtoliitto julkistaa tulevan kauden maajoukkueet tiistaina.