Kansainvälisen tenniskauden jatkuminen on vielä hämärän peitossa ja samalla on noussut esille mielipiteitä, joiden mukaan jatkossa rokotus koronaa vastaan olisi edellytys turnauksiin osallistumiselle. Tämä ajatus ei sanottavasti miellytä miesten maailmanlistan ykköstä Novak Djokovicia.

Jo maaliskuun puolella ranskalaispelaaja Amelie Mauresmo otti tiukan kannan ja ilmoitti, ettei turnauksia pidä jatkaa ennen kuin koronavirusta vastaan on rokote ja kaikki pelaajat ovat myös rokotuksen saaneet.

Paitsi että tämä merkitsisi tennisturnausten siirtymistä vähintään pitkälle ensi vuoteen, asia asiana ei ihan jokaista miellytä. Djokovic myönsi itsekin olevan skeptinen sen suhteen pelataanko tänä vuonna, mutta rokotuspakko ei ihastuttanut lainkaan.

– Henkilökohtaisesti olen rokottamista vastaan, enkä halua ketään rokotettavan sen takia, että pääsee matkustamaan, Djokovic sanoi useamman serbiurheilijan julkaisemalla Facebook-videolla.

– Mitä sitten jos siitä tulee pakollista? Silloin minun on pakko tehdä joku ratkaisu. Minulla on omat ajatukseni asiasta, mutta muuttuvatko ne sitten, sitä en osaa sanoa.