Vapaaotteluliitto UFC:n nokkamies Dana White julkisti jo jokin aikaa sitten ”Fight Island” -suunnitelmansa, jossa ottelutapahtumia aletaan järjestää erityisesti sitä varten hankitulla saarella. Nyt White on entistä itsevarmempi ja vakuuttaa tapahtumien alkavan kesäkuussa – ja itse kehän olevan rantahietikolla.

UFC 249 on jo siirretty ja se on määrä käydä 9. toukokuuta, mutta tämä ei vaikuta Whiten saarisuunnitelmiin sinänsä. Hänen mukaansa ratkaisu sallii myös niiden ottelijoiden osallistumisen, joilla ei rajoitusten takia ole pääsyä Yhdysvaltoihin.

– Fight Islandin pitäisi olla toimintavalmis kesäkuussa, joten pystyn myös aloittamaan kansainvälisten tapahtumien järjestämisen kesäkuussa, White kertoi ESPN:lle.

– Toukokuun 9. päivästä 23. päivään meillä on neljä tapahtumaa ja sitten kesäkuusta lähtien kansainvälistä kamaa saarella.

Saaren sijaintia White ei edelleenkään paljasta, mutta suunnitelmat ovat jo hyvin selkeitä.

– Aiomme tosissamme sijoittaa octagonin [kehän] rannalle. Siellä tulee olemaan harjoituspaikat. Ja hotellit. Ja koko saari ja sen infrastruktuuri rakennetaan siten, että UFC voi tulla sinne järjestämään tapahtumat.

Yleisöä saarellekaan tuskin voidaan ottaa, mutta tätä White ei näe isona ongelmana.

– En pidä suurta kiirettä fanien saamisella takaisin areenalle. Tiedän että me pystymme tähän turvallisesti ilman faneja.