Ruotsin hiihtomaajoukkueen johdossa on käynyt melkoinen turbulenssi sen jälkeen kuin Rickard Grip sai kenkää joukkueen johtotehtävistä vajaa vuosi sitten.

Gripin seuraaja Jonas Pettersson kesti pestissä vain 143 päivää ja talvesta alkaen joukkuetta johtivat väliaikaisratkaisuna Lars Selin ja Karin Eriksson. Nyt asiaan on viimein satu ratkaisu, kun Ruotsin ampumahiihtomaajoukkuetta johtanut Anders Byström vaihtaa maastohiihtopuolelle.

Ihan helppoa vaihto ”aseettomaan” ei Byströmille kuitenkaan ollut.

– Ei se vaihto mikään itsestäänselvyys ollut, kun hiihtoliitto otti yhteyttä. Olen viihtynyt todella hyvin ampumahiihdon parissa, mutta minusta tuntuu että olemme saaneet kasaan erittäin hyvän organisaation ja he tulevat selviytymään hyvin eteenpäin, Byström sanoi SportExpressenille.

– Ja totta kai tämä oli kiinnostava tehtävä.

Kiinnostusta varmasti riittää heti alkuun, sillä sekä Ruotsin miesten että naisten hiihtomaajoukkueiden tilanne on pahasti levällään. Miesten valmentajat Mattias Nilsson ja Fredrik Uusitalo ovat jo ilmoittaneet lähdöstään ja naisten valmentajien Magnus Ingessonin ja Stefan Thomsonin ympärillä on myrskynnyt myös melkoisesti viime aikoina.

Ingessonin ja Thomsonin lähdöstä on ehditty jo uutisoidakin, mutta Ruotsin hiihtoliitto on pontevasti kiistänyt nämä tiedot.

– Olen seurannut vain otsikoita, joten minun ei ehkä pidä asiasta kovin paljon sanoa, Byström pyöritteli.

– On tietysti ikävää, että otsikoita tästä on ollut niin paljon urheilullisten otsikoiden sijaan, joten toivon että pystymme välttämään tällaiset otsikot jatkossa.