Monien mielestä kaikkien aikojen paras snookerin pelaaja ja takuuvarmasti ainakin useimmin otsikoissa ollut pelaaja on Ronnie O’Sullivan. Viisinkertainen maailmanmestari on nyt 44-vuotias ja vyöllä on komean uran sekä saavutusten lisäksi masennusta, alkoholin liikakäyttöä ja huumeita.

O’Sullivanin ura on ehditty kuopata jo useaan otteeseen tähden vietettyä elämää, joka oli kaikkea muuta kuin huippu-urheilijalta voi odottaa. Mies itsekin myöntää, että nykyiset saavutukset voisivat olla vielä komeampaa luokkaa.

– [Eniten kaduttaa] ehkä vuodet 1995 ja 2000, joiden välillä en varmasti omistanut aikaani tosissaan snookerille. Siinä varmaan menetin vuosia, O’Sullivan sanoi Eurosportin haastattelussa.

– Ja sitten taas vuosina 2005-07 en tainnut voittaa yhtään ranking-turnausta 32 kuukauteen. Ja jälleen 2009-11. Eli ehkä minulla on ollut yhdeksän vuotta 27 vuoden peliurastani, jolloin en keskittynyt kunnolla ja ollut henkisesti valmis.

Vuonna 1993 huipulle noussut O’Sullivan voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa vasta kahdeksan vuotta myöhemmin 2001. Selityskin on valmiina ja viittaa edelliseen.

– Juhlin aika paljon. Snookerkausi oli syyskuusta toukokuuhun ja maailmanmestaruuskisat oli vuoden viimeinen turnaus. Jos pelasin huonosti, mietin vain että mitä nopeammin tämä on ohi, sitä aiemmin pääsen pitämään hauskaa ystävieni kanssa, ”Rocket” muistelee.

O’Sullivanin oli määrä olla tänä viikonloppuna Sheffieldissä metsästämässä kuudetta maailmanmestaruuttaan – ja askelta lähemmäs Stephen Hendryn seitsemän mestaruuden ennätystä – mutta koronatilanne siirsi MM-turnauksen tulevaisuuteen.