Kevään harjoittelu ja sen kiireettömyys on maistunut sprintteri Samuel Purolalle.

Hallikaudella Purola, 19, juoksi lyhyen kilpailuturneen, joka huipentui iloiseen tuuletukseen Tampereen SM-kilpailuissa 200 metrin hallimestarina. Finaali taittui 300 metrin radalla loistoaikaan 20,85, joka on Suomen kaikkien aikojen toiseksi nopein hallitulos.

– Olen nyt vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin hallikaudella, vaikka vielä ei ole haettu sellaista juoksukuntoa, Purola viittaa kilpailukauden vireeseen.

Kevättalven ja kevään harjoitukset Purola on juossut ulkona ja erikoisluvalla Ouluhallissa.

– Ouluhallissa tehdään kaikki ne treenit, joita ei voi tehdä kotona tai ulkona. Kaikki vetoharjoittelu tapahtuu kuitenkin ulkona, pyörätiellä. Vetojen määrissä liikutaan semmoisissa lukemissa, ja välillä vetojen vauhdeissakin. Joten parempi olla ulkona, asvaltilla ja suoralla pyörätiellä, kuin Ouluhallin tiukoissa kaarteissa, valmentaja-isä Mika Purola sanoo.

Samuel Purola kokee, että lähtökohdat kesään ovat hyvät.

– Olen nyt juossut pidempiä vetoja, joka on tuonut kestävyyttä ja nopeuskestävyyttä. Juoksu on alkanut kulkea tosi hyvin, vaikka nopeutta on tehty vielä aika vähän. Se tietää hyvää 200 metrille, jaksaa paremmin, Purola hehkuttaa.

Mika Purolan mukaan ideana on harjoitella se määrä joka kehittää, ei niin paljon kuin olisi fyysisesti mahdollista.

– Tästä käy esimerkiksi, että vaikka Samuelin harjoittelu on ollut melko lailla kestävyyspainotteista, voimaharjoittelu on vastaavasti ollut nopeutta tukevaa. Siksi Samuelin hermotus, juoksun herkkyys ja nopeuskin ovat kiitettävällä tasolla, vaikka kevät on vasta käväissyt Oulussa.

Mika Purola kiittelee myös lihashuollon tehokaksikkoa urheiluhieroja Eetu Salorantaa ja fysioterapeutti Maria Aniasta.

Lähde: Urheiluliitto