Kevään harjoittelu ja sen kiireettömyys on maistunut sprintteri Samuel Purolalle. Lukiovuodet ovat takana, opiskelut eivät rasita ja kevään etelän harjoitusleiri päätettiin valmentaja-isä Mika Purolan kanssa jättää väliin jo ennen koronaviruspandemian tuomia rajoituksia.

– Kaksi viime vuotta on oltu keväällä leirillä, eikä niillä ole ollut sitä vaikutusta, jota haettiin. Nyt päätettiin olla kevät Suomessa, Oulussa harjoitteleva Purola sanoo.

Purolat ovat samalla tutkailleet tarkasti harjoittelua, joka pohjusti vuoden 2017 kilpailuja. Treeni poiki loisteliaan hallikauden ja kesällä 19-vuotiaiden SE:n 100 metrillä 10,31 ja 17-vuotiaiden SE:n 200 metrillä 20,84 sekä hopea- ja pronssimitalit 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa molemmilla matkoilla.

– Nyt on palattu vähän samanlaiseen harjoitteluun, kuin mitä tehtiin kolme vuotta sitten. Vähemmän treeniä ja enemmän lepoa. Siihen on ollut hyvin aikaa, kun ei tarvitse kiirehtiä kisoihin tai mihinkään muualle.

Valmentaja Mika Purolan mukaan valmennuslinjaus tarkoittaa, että treeniohjelmassa on lepoa silloin, kun juoksijan keho sitä pyytää.

– Meillä on tiettyjä mittareita siihen, milloin on oikea aika levätä, ettei se tapahtuisi ainakaan liian myöhään. Treeniä voi aina lisätä, mutta kovan väsymyksen pois ravisteluun voi mennä kauan, Mika Purola muistuttaa.

Lähde: Urheiluliitto