Suomalaisjuoksija palasi takaisin kotimaahan harjoittelemaan – ”Mieluummin ottaisin vaikka kilpailut ilman katsojia, kuin ei kilpailuja ollenkaan”

© Kuva: Getty Images

Kestävyysjuoksija Camilla Richardsson ei anna epätietoisuuden kiusata kevään harjoittelua. Harjoituskilometrejä kertyy tukevaa tahtia, vaikka kesän kilpailukaudesta ei ole varmaa tietoa.

Vaasan seudun säät ovat suosineet Richardssonia. Omalla juoksumatollaan hän on vieraillut harvakseen.

– Muutama vauhtikestävyystreeni on ollut pakko juosta matolla, kun ollut sen verran liukasta. Muuten olen pystynyt juoksemaan ulkona, Richardsson sanoo.

Toisin on ollut juoksijoilla sellaisissa maissa, joissa ulkona liikkumista on rajoitettu rajummin kuin Suomessa.

– Minulla on tuttuja juoksijoita Espanjassa, joihin olen ollut yhteydessä. Siellä on paljon pahempi tilanne kuin täällä. Rajoitusten takia he ovat harjoitelleet neljä viikkoa sisällä juoksumatolla, Richardsson kertoo.

Richardsson pääsi itsekin maistelemaan pandemian liikkumisrajoituksista. Hän oli kaksi viikkoa karanteenissa tultuaan Yhdysvalloista Suomeen.

– Kauppaan ei voinut mennä, mutta ulkona sai käydä treenaamassa, Richardsson kuvaa.

Tulevan kesän arvokilpailuista Tokion olympiakisat on jo siirretty vuodelle 2021. Richardsson toivoo, että elokuiset Pariisin EM-kilpailut voitaisiin järjestää. Päätöksiä siitä on luvassa toukokuun puolivälissä.

– Ymmärrän hyvin, ettei kilpailujen järjestäminen ole nyt kenelläkään ykkösprioriteetti. Mutta toivon, että EM-kilpailut järjestettäisiin ja kilpailuja ylipäätään olisi, kun tilanne paranee. Mieluummin ottaisin vaikka kilpailut ilman katsojia, kuin ei kilpailuja ollenkaan, Richardsson sanoo.

Richardssonin ensi kesän päämatka on 3000 metrin estejuoksu. Pariisissa, jos EM-kilpailut järjestetään, on tarjolla myös puolimaraton. Richardsson rikkoi puolimaratonin EM-rajan helmikuussa Arabiemiraattien Ras al Khaimahissa ennätyksellään 1.12.46.

Lähde: Urheiluliitto


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.