Suomalaisnyrkkeilijä Robert Helenius yllätti maaliskuussa hienosti voittamattoman Adam Kownackin WBA-liiton raskaan sarjan eliminaattoriottelussa New Yorkissa. Tämä ei kuitenkaan tuonut automaattisesti miehelle MM-ottelua.

Helenius merkattiin WBA-liiton raskaan sarjan ”kultamestariksi”, kun taas supermestari Anthony Joshuan ykköshaastajaksi on tuoreella rankinglistalla yllättäen kirjattu tuntematon Trevor Bryan, joka on otellu viimeksi elokuussa 2018.

Saksan Manuel Charr pitää Heleniuksen tavoin hallussaan WBA-liiton eräänlaista alemman tason MM-titteliä, mutta hänkään ei ole otellut yli kahteen vuoteen.

– Charr ja Bryan eivät todellakaan ansaitse MM-ottelua enemmän kuin Robert. Kumpikaan heistä ei ole voittanut edes lähelle saman kaliiperin vastustajaa kuin Kownacki, Heleniuksen neuvonantaja Mike Borao lataa BoxingScene.com-sivustolle.

Usean liiton mestarilla Joshualla on jonossa vielä ennen WBA-liiton titteliottelua ainakin IBF- ja WBO-liittojen MM-vöiden puolustaminen.

Jos Joshua kuitenkin päättää kohdata suomalaisen, on Helenius valmis siihen.

– Siitä tulisi samanlaista kuin Kownackia vastaan. Alussa olisi ensin buuausta ja sen sellaista. Sitten kun ottelu jatkuu, tulee aivan hiljaista, Helenius kuvailee, BoxingScene.com-sivustolle.