Uskomaton tarina: Ruotsalainen huippu-urheilija synnytti lapsen koomassa – ei muistanut edes olleensa raskaana!

© Kuva: Suomen Suunnistusliitto

Maailman kärkeen kuulunut huippusuunnistaja Emma Claesson loukkaantui vakavasti viime syyskuussa.

Ruotsalainen oli matkalla töihin, kun hän kaatui pyörällään ja löi päänsä. Nainen oli tuolloin jo 30:lla viikolla raskaana. 42-vuotiaan vammat vaativat vahvaa lääkitystä, joten lapsen hengen pelastamiseksi hänelle jouduttiin tekemään nopea keisarinleikkaus. Hän synnytti tytön ollessaan itse koomassa.

Muutamaa viikkoa myöhemmin Claesson tuli tajuihinsa, mutta ei muistanut olleensa raskaana, eikä voinut käsittää synnyttäneensä lapsen.

– Mieheni yritti monta kertaa selittää asiaa, mutta en vain käsittänyt. Kun lopulta ymmärsin asian, se tuntui todella erikoiselta. Minulla ei ollut minkäänlaista muistikuvaa, että olisin ollut raskaana, hiljalleen onnettomuudesta toipuva urheilija kertoo asiasta Aftonbladetille.

Claessonin ensimmäiset hetket tyttären kanssa olivat vaikeita. Hänen oli vaikea iloita uudesta perheenjäsenestä, kun oma tilanne oli niin käsittämätön.

– Olimme toivoneet lasta jo pitkään ja lopulta tulinkin raskaaksi. Oli todella ikävää, että asiat menivät lopulta näin huonosti, hän kertoo.