Koska päästään taas pelaamaan ja urheilemaan? Tämä kysymys on pyörinyt viime viikot monen seuran urheilijan ja ennen kaikkea katsojan huulilla. Pieniä merkkejä paremmasta on kuultu, mutta konkretiaa toistaiseksi kovin vähän.

Taiwan ottaa nyt yhtenä ensimmäisistä maista askeleita kohti normaalia. Maan koripallosarjat palasivat rajoitetuin katsojamäärin tauolta jo maaliskuun lopulla ja pääsiäisenä tositoimiin pääsi myös maan baseball-liiga sekä miesten ja naisten jalkapallosarjat.

Rajoitukset ovat kuitenkin tiukat. Ottelutapahtumiin päästetään korkeintaan 200 ihmistä ja tähän lasketaan mukaan niin pelaajat, joukkueiden johto, erotuomarit, toimitsijat, pallopojat tai -tytöt ja median edustajat. Eli katsojille ei paikkoja riitä juuri nimeksikään.

– Noudattaaksemme hallituksen määräystä ihmismäärän rajoittamisesta ulkotapahtumissa rajaamme kokonaishenkilömäärän jokaisessa liigaottelussa 200:aan, Taiwanin baseball-liigan pääsihteeri Feng Shen-hsieng sanoi Taipei Timesille.

Koronapandemia ei ole koetellut Taiwania kovin pahasti. Ensimmäiset tartunnat maassa todettiin jo varsin aikaisessa vaiheessa, mutta virukseen on kuollut vain kuusi ihmistä. Taiwanilla on noin 24 miljoonaa asukasta.