Wilma Murto tavoittelee Suomen ennätystä koronasta huolimatta – ”Se voi olla hyväkin, että pystyy rakentamaan kroppaa kaikessa rauhassa”

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Koronakriisin tuomien rajoitusten takia yleisurheilun kesän kilpailukausi on vielä hämärän peitossa. Yleisurheiluvalmentajille se on haaste, mutta myös tilaisuus jatkaa kiireettä kevään harjoituskautta tai jopa kokeilla jotakin uutta.

Seiväshyppyvalmentaja Jarno Koivunen mietti Wilma Murron ja muiden valmennettaviensa harjoittelua uusiksi heti, kun koronavirusepidemian tuomat rajoitukset astuivat voimaan. Koivusen valmennuksessa Turussa treenaavat myös Kiia Jullenmaa ja Emma Rovasalo.

– Wilman kanssa ajatellaan, että kilpailukausi alkaisi aikaisintaan heinäkuussa ja kesän tavoitteet ovat Kalevan kisat, EM-kilpailut ja Suomen ennätys, Koivunen kertoo.

– Kevään harjoittelussa kaikkea siirrettiin kuukaudella eteenpäin, eli pidennettiin peruskuntokautta ja tehtiin se perusteellisemmin kuin normaalisti kerkeää tekemään.

Koivusen mukaan kevään pidennetyssä harjoittelussa on puolensa.

– Se voi olla hyväkin, että pystyy rakentamaan kroppaa kaikessa rauhassa. Ei ole kiireen tuntua. Olympiakisojen siirtyminen tietysti harmitti alkuun, mutta Wilmalle itsensä kehittäminen on riittävä motivaatio treenaamiseen, Koivunen kiittelee.

Murto pääsee Turussa Kupittaan halliin. Harjoittelu on Koivusen mukaan edennyt normiurilla etelän harjoitusleirin poisjäänti huomioon ottaen.

– Juniorihyppääjien kanssa on harjoiteltu päivittäin ulkona. Missään ei ole päästy kunnolla hyppäämään, mutta Kaarinan kentällä on tehty 8-10 askelen vauhdista hyppyjä hiekkakasaan, että saadaan pidettyä tuntuma yllä, sanoo Koivunen eikä ole tilanteesta huolissaan.

– Urheilijalle se voi joskus olla hyväkin ja virkistävää, kun joutuu tekemään enemmän perusasioita.

Lähde: Urheiluliitto

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!