Viime kesänä naisten Suomen ennätyksen 195 ylittänyt Tampereen Pyrinnön korkeushyppääjä Ella Junnila nauttii taistelusta rimaa vastaan, vaikka pääosan vuodesta se tarkoittaa tasaisena toistuvaa harjoitteiden virtaa.

Koronakriisi myllersi Junnilan harjoituskauden rytmitystä ja lykkäsi kilpailukauden alkua, mutta harjoitusten ja levon sanelemaa päivärytmiä se ei sotkenut.

– Minun arkeni ei näiden tiukempien rajoitustoimienkaan myötä ole ihan hirveästi muuttunut. Jyväskylässä on saatu harjoitusolosuhteet järjestymään hienosti ja muuta siihen ei tarvita.

– Olen kotona, käyn harjoituksissa ja kaupassa. Siihen voin valita ajankohdat, jolloin kaupassa oletettavasti on vähän ihmisiä. Kahvilassa istumiset hierontojen yhteydessä ovat jääneet pois, mutta se ei ole suuri menetys, Junnila veistelee.

– Tekniikkaharjoitukset Tampereella ovat siirtyneet tekniikkaharjoituksiksi Jyväskylään, jossa hyppään ainoana urheilijana, eli ryhmäharjoittelu on jäänyt pois. Sen suhteen on vähän on odottava fiilis, milloin tulee se hetki, että aletaan taas hypätä ryhmässä. En silti koe sitä negatiiviseksi, että olen yksin tekniikkaharjoituksissa.

Lähde: Urheiluliitto