Norjalaiskäsitys esikuvasta: Dopingpannassa ollut Therese Johaug ehdolla Norjan arvostetuimman palkinnon saajaksi

© Kuva: Getty Images

Norjassa puhutaan mielellään puhtaan urheilun, esikuvallisuuden ja urheilun perusarvojen kunnioittamisen puolesta. Tätä heijastelee myös maan arvostetuin urheilijapalkinto, vuodesta 1919 saakka jaettu Egebergs aerepris -kunniapalkinto.

Vuosien varrella palkinnon ovat saaneet sellaiset norjalaisikonit kuin Oddvar Brå, Ole Einar Björndalen ja Ingrid Kristiansen. Kyseessä on hieno ja mahtava palkinto, mutta nyt Norjassakin on noussut kummeksuntaa, kun yksi palkintoehdokkaaksi nimetyistä on Therese Johaug huolimatta siitä, että hän on ollut kilpailukiellossa dopingin takia.

– Kyllä, hallitus hyväksyi sen maaliskuussa, Johaugin ehdolle nimenneen Norjan hiihtoliiton tiedottaja Gro Eide vahvisti SVT Sportille.

Palkinnon erityispiirteenä on se, että jakoperusteissa vaaditaan huippusuoritusta kahdessa eri lajissa ja tämän Johaug täyttää voitettuaan Norjan mestaruuden myös 10 000 metrin juoksussa huikeiden hiihtosaavutustensa ohella.

Dopingista palkinnon säännöissä ei tiettävästi puhuta mitään, mutta hiukan outoon valoon Norja on ”esikuvallisuuden ja urheilun perusarvot asettamassa”. Palkinto jaetaan myöhemmin tänä vuonna.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!