Korkeushyppääjä Ella Junnilan mukaan talven harjoitukset ovat purreet, vaikka koronavirus muutti alkuperäisiä suunnitelmia.

– Koen olevani ihan hyvässä paikassa, vaikka tuntuu vähän erilaiselta. Normaalikaudella tässä kohtaa oltaisiin kilpailuun valmistavalla harjoitusjaksolla, kilpailut olisivat jo aika lähellä ja tietäisin, koska ensimmäinen kilpailu on, Junnila vertailee.

– Nyt kun on päätetty, että venytetään peruskuntokautta, aloitetaan kilpailukausi selkeästi normaalia myöhemmin. Se tuntuu hassulta, kun rytmi on ollut niin rutinoitunut. En osaisi suoralta kädeltä sanoa, kuinka korkealta pystyisin hyppäämään juuri nyt, muttei onneksi tarvitsekaan.

Harjoitusten kertoman perusteella Junnila tietää, että kesää ajatellen kaikki on reilassa.

– Koen, että eteenpäin on menty. Se näkyy testituloksissa ja sen kertoo myös oma ”tositieteellinen mututuntuma”. Kuuntelen miten itse koen harjoitteet, miten ne ovat viikko toisensa jälkeen menneet, Junnila sanoo.

”Kaikki kisat ovat nyt yhtä tärkeitä”

Berliinin EM- ja Dohan MM-kesän jälkeen Junnila valmistautuu kilpailukauteen, joka ei arvokisoja tarjoa, kun Tokion olympiakisat siirtyvät vuoteen 2021 ja Pariisin EM-kilpailut peruuntuivat.

– Minulla on ollut vasta kaksi kesää aikuisten arvokilpailuissa, joten on helppo lähteä kilpailukauteen tulostavoitteet edellä, Junnila sanoo.

– Ei kuitenkaan niin, että siellä on joku tietty senttimäärä, jonka haluan kesällä saavuttaa. Haluan pystyä tuottamaan hyviä hyppyjä ja sitä kautta hyviä kilpailuja, jotka ovat tasalaatuisia ja saada yleistason nousemaan. Nyt on hyvin aikaa työstää tason nostoa, kun ei tarvitse erikseen tähdätä johonkin tiettyyn kilpailuun. Kaikki kilpailut ovat nyt yhtä arvokkaita.

Lähde: Urheiluliitto