Norjan mäkihyppymaajoukkueella on edessä vaikeat ajat. Budjettia leikataan peräti 30 prosenttia. Pelkona on, että joukkueen taustojen vahvuus putoaa puoleen ja A-joukkueen hyppääjien määräkin laskee selvästi. Norjalaislehti Dagbladet kuvaakin pahinta pelkoa osuvasti: ”Meistä tulee mäkihypyn uusi Suomi”.

Norjan hiihtoliitto teki viime kaudella miljoonaluokan tappiot ja tästä joutuvat maksamaan nyt ennen kaikkea mäkihyppypuoli, jonka osuus tappiosta pieleen mennen Kiina-yhteistyön myötä oli lähes puolet.

Pahimmassa tapauksessa 24 mäkihyppypuolella Norjan liitossa toimivasta henkilöstä puolet saavat lähtöpassit ja A-joukkueen hyppääjien määrä laskee kahdeksasta kuuteen tai jopa viiteen ja B-ryhmä saatetaan lakkauttaa kokonaan.

– Tilanne on vaativa. Budjettiamme ei ole hyväksytty hallituksen puolelta, emmekä tiedä paljonko meillä on rahaa käytettävissämme tulevalle kaudelle, päävalmentaja Alexander Stöckl sanoi Dagbladetille.

Lehden haastattelemien laji-ihmisten mukaan leikkausten vaikutus saattaa olla dramaattinen. Dagbladet viittaa artikkelissaan Suomeen ja Matti Nykäsen aikoihin, josta on vajottu nykyiseen alennustilaan ja pelkää Norjan seuraavan nyt Suomen tietä.