Alppihiihdon supertähti ei välitä enää ”p…amyrskystä” – ”Voimme tehdä enemmän kuin vain pitää turpamme kiinni”

© Kuva: Getty Images

Moninkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari sekä alppihiihdon maailmancupin voittaja Mikaela Shiffrin otti vappuna vahvasti kantaa Black Lives Matter -liikkeen puolesta, eikä vastaanotto ollut pelkästään ylistävää.

Shiffrin postasi sosiaalisessa mediassa mustalla taustalla sanat ”I can’t breathe” viitaten poliisin murhaamaksi tulleen George Floydin viimeisiin sanoihin. Kannanotto sai runsaasti kiitosta, mutta yhtä lailla poiki vastareaktion. Useat kommentoijat kehottivat erilaisin sanankääntein Shiffriniä keskittymään hiihtämiseen.

Shiffrin ei vastannut mitään useaan päivään, kunnes päätti tehdä asian kertaheitolla selväksi.

– En ole poliitikko, en ole historioitsija. Ihmisoikeusaktivistin tittelikään ei sovi minulle. Haluan kuitenkin muistuttaa kaikkia asiaa epäileviä – urheilijatkin ovat ihmisiä. Osaamme ajatella ja puhua. Voimme tehdä paljon enemmän kuin vain pitää turpamme kiinni ja suorittaa urheilussa, Shiffrin kirjoitti.

– Aion jatkossakin taistella epäoikeudenmukaisuuksia vastaan. Niille, joiden mielestä se ei ole ok, sanon että älkää seuratko minua enää. Sanon teille näkemiin.

Teksti oli selkeää kieltä ja Shiffrinille myös poikkeuksellista, sillä tähän saakka hän on ollut hyvin varovainen ottamaan kantaa mihinkään mikä ei liity suoraan urheiluun.

– En pysty hallitsemaan p…amyrskyn seurauksia, Shiffrin perusteli vielä pari vuotta sitten Blickille.

Nyt asia on muuttunut.

(jos kuva ei näy, klikkaa tästä)


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.