Therese Johaug on mukana Oslon Timanttiliigan korvaavassa Impossible Games –yleisurheilutapahtumassa.

Johaug hakee MM-rajan 31.50 alitusta 10  000 metrillä. Se on 30 sekuntia kovempaa kuin Johaugin viime kesänä Norjan mestaruuskilpailuissa juoksema aika 32.20.87.

Erikoista suorituksessa on se, että Johaug on ainoa osallistuja matkalla. Radalla nähdään samaan aikaan miespuolinen kestävyysjuoksija Sondre Nordstad Moen, joka juoksee 25 kilometrin matkaa.

Johaug joutui vastailemaan tapahtuman lehdistötilaisuudessa vaikeisiin kysymyksiin. Hänellä on hallussaan yleisurheilusta 10 000 metrin Norjan mestaruus sekä maan maastojuoksumestaruus.

Johaug voitti juuri Egebergin kunniapalkkinnon, joka jaetaan vähintään kahden lajin aktiiviurheilijalle. Voittaakseen sen urheilijan täytyy olla päälajissaan maailman huipulla ja kakkoslajissaan kansallista kärkeä. Monen mielestä Johaugin dopingmenneisyyden pitäisi jo estää Johaugin mahdollisuudet palkitoon.

– Tätä tapahtuu kaikkialla. On ihmisiä, jotka ovat positiivisia ja sitten on ihmisiä, jotka ovat kriittisiä. Minulla on se historia, mikä minulla on, Johaug kertoi NRK:lle.