Samuli Samuelsson juoksi Sipoossa maanantaina 100 metriä loistoaikaan 10,37. Sitä paremmin ei kukaan suomalainen ole juossut kolmeen vuoteen. Edellinen paremman ajan tehnyt suomalainen on Samuelsson itse kesällä 2017, jolloin hän juoksi ennätyksensä 10,30.

Samuelssonilla oli Sipoossa tukenaan 1,2 metriä sekunnissa puhaltanut myötätuuli ja rinnalla tuore 150 metrin SE-mies Esbo IF:n Tuukka Huuskola, joka oli juoksussa toinen ennätyksellään 10,45.

– 80 metriä kulki hyvin, sitten 20 viimeisellä metrillä huomasin, että juoksu alkoi hajota. Lähtökiihdytys meni hyvin, mutta 20 viimeistä metriä olisi voinut mennä paremmin, Samuelsson kertaili.

Samuelssonia valmentava Mikael Ylöstalo totesi, että juoksu oli Samuelssonille harjoituskauden viimeinen harjoitus.

– Juoksu oli sensuuntainen mitä uskalsin odottaa, mutta koska tämä oli harjoituskauden päätös, juoksu ei ollut vielä sillä tavalla herkkää kuin kilpailukaudella, Ylöstalo arvioi.

Samuelsson: Totta hemmetissä se yllätti

Samuelssonille aika oli yllätys.

– Totta hemmetissä se yllätti, varsinkin kun juoksun loppu oli tuollainen. Ajattelin, että aika olisi jotakin 10,50-10,60. Alku tuli sitten yllättävän hyvin, Samuelsson kertoi.

Ikaalisten Urheilijoita edustava Samuelsson, 25, kävi akillesjänneoperaatiossa 2018, josta alkoi pitkä kuntoutuminen. Kalevan kisoissa vuosina 2015–2017 neljä mestaruutta voittanut sprintteri juoksi nyt ensimmäisen 100 metrin kilpailunsa kolmeen vuoteen.

Viime talven hallikausi enteili jo Samuelssonin paluuta lajin kotimaiseen kärkeen. Hän kiihdytti silloin Tampereella Suomen hallimestariksi 60 metrillä ajalla 6,80.

Mainiossa vireessä oli Sipoossa myös toiseksi sijoittunut Huuskola, jonka aiempi 100 metrin ennätys oli 10,61.

Lähde: Urheiluliiton tiedote