Jälleen uusi yleisurheilun Suomen ennätys! – Tällä kertaa yli kolmella metrillä

© Kuva: Getty Images

Karhulan Katajaisten Krista Tervolle moukarinheiton uudet SE-lukemat 71,93 olivat vain pieni yllätys. Sen verran hyvin heitto on harjoituksissa kulkenut. Omissa nimissään ollutta ennätystä Tervo kohensi peräti 1,75 metriä.

Samalla, kun Tervo kohensi naisten SE-lukemia Sija Kosonen murskasi Tervon nimissä olleen 19-vuotiaiden SE:n 64,63 hieman yli kolmella metrillä.

– Ihan hyviä heittoja, mutta tuntui, että jotakin on vielä varalla. Ei ollut sellaisia sadan prosentin heittoja, Kosonen kertaili.

– Hyvää noissa heitoissa oli, että ne pyörivät hyvin, sain jalat hyvin mukaan ja loppukin tuli hyvin.

Kososen junioreiden SE-heitto oli hyvää jatkoa viime kesällä. Jani Pihkasen valmentama heittäjä voitti silloin Azerbaidzhanin Bakussa Nuorten kesäolympiapäivien mestaruuden 17-vuotiaiden SE:llä 72,35 ja heitti syksyllä naisten moukaria 63,60.

– Kaikki on mennyt hyvin. Treenimahdollisuudet ovat olleet hyvät, eikä ole ollut mitään ongelmia, Kosonen sanoi.

Koskinen: Vähän tuli yliyritystä

Kolmanneksi sijoittunut Suvi Koskinen, 23, heitti viime kesänä Lappeenrannan Kalevan kisoissa pronssille ja kohensi maaliskuussa ennätystään lukemiin 65,67. Nyt ennätys koheni 66,01:een, mutta Arto Rinta-ahon valmennettava uskoo, että vielä parempaa on tulossa.

– Kilpailun ensimmäinen heitto, joka meni ohi sektorista, oli tosi hyvä. Sen jälkeen muihin heittoihin tuli ehkä yliyritystä, mutta kauden ensimmäinen kilpailu on aina vähän sellainen, Koskinen kertaili

Lähde: Urheiluliitto