Katso hurja kiskaisu tästä! – Moukarinheiton Suomen ennätys parani lähes kaksi metriä Somerolla

© Kuva: Getty Images

Karhulan Katajaisten Krista Tervolle moukarinheiton uudet SE-lukemat 71,93 olivat vain pieni yllätys. Sen verran hyvin heitto on harjoituksissa kulkenut. Omissa nimissään ollutta ennätystä Tervo kohensi peräti 1,75 metriä.

– Valmentajan kanssa puhuttiin, että 72 metriä olisi hyvin tällä kaudella. Nyt se meni melkein jo ensimmäisessä kilpailussa, Tervo hehkutti.

Somerolla heitettiin tasoltaan kaikkien aikojen suomalainen naisten moukarinheiton mittelö: Someron Esan Silja Kosonen oli toinen 19-vuotiaiden Suomen ennätyksellä 67,99 ja Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen kolmas ennätyksellään 66,01.

Kosonen nousi naisten kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi. Kärkipaikkaa pitää Tervo, joka heitti Somerolla kahdesti yli aiemman SE:n 70,18. Hänen viides ja kuudes heittonsa kantoivat 71,93 ja 70,84.

– Se on tämän kauden tavoitteena, että pikku hiljaa tulisi lisää näitä 70 metrin heittoja. Se oli tosi hyvä, tuo kuudeskin heitto kantoi yli 60 metriä, kuluvan vuoden maailmantilastossa kuudenneksi noussut  Tervo sanoi.

Jalkojen rytmi löytyi loppukierroksille

Tervon kauden avauskisa lähti aavistuksen jähmeästi liikkeelle.

– Joskus on sellainen tilanne, että jalat menevät kuin itsestään ja ne ikään kuin karkaavat heiton edelle. Nyt jalat tuntuivat tahmeilta, piti tehdä töitä, että sai ne liikkeelle, Tervo kertaili.

Kahteen viimeiseen heittoon Tervo jalkoihin sopivasti virtaa ja heitto löysi muutenkin teknisesti oikeille urille.

– Siinä parhaassa heitossa osasin ottaa alun tarpeeksi rauhassa ja rennosti. Se rentous myös säilyi heiton loppuun asti, Tervo sanoi.

Jukka Vihtosen valmentaman heittäjän mukaan ennätyskunnon taustalla on ongelmaton harjoituskausi ja tavoitteiden mukaisesti edennyt voimaharjoittelu.

– Minulla on aiemmin ollut ongelmia selän kanssa, mutta nyt niitä ei ole ollut ja treenit ovat kulkeneet hyvin. Olen uskaltanut treenata punttisalissa isommilla raudoilla ja sitä kautta fysiikka on saatu toimimaan, Tervo sanoo.

Lähde: Urheiluliitto