Seitsenottelija Maria Huntington myöntää kärsineensä tänä vuonna erityisen paljon ulkonäköpaineista.

– Mä oon kamppailu tänä vuonna todella paljon kisakuntoon pääsystä. Enkä puhu nyt tuloksellisesta kunnosta vaan ulkonäöllisestä, hän aloittaa Instagram-päivityksessään.

– Vaikka aina sanon, että en ota ulkonäköpaineita niin samaan aikaan stressaan, miltä mä tuun kuukauden päästä näyttämään kisa-asussa. Koviin tuloksiin yhdistetään useimmiten treenattu ja rasvaton kroppa. Tosiasiassa kaikille se optimaalinen paino tai rasvaprosentti on erilainen.

Sosiaalinen media on yksi totuutta vääristävä tekijä mutta myös yleisurheilupiireissä vallitsevissa normeissa olisi korjaamista.

Marian mukaan urheilijoiden somekuvien säätäminen on nykyään samanlaista, kuin pintaliitojulkkiksilla ja valokuvamalleilla: ”instagrammiin lisätään just ne kuvat, jossa näyttää timmimmältä. Oikeanlaiset asennot, valotukset ja muokkakset vain lisäävät sitä epärealistisuutta.

– Mä haluan jatkossa yrittää olla luomatta kenellekkään paineita. Kertomaan myös sitä tarinaa kuvien, stoorien, tulosten tai minkä tahansa takaa mikä saattaa näyttää täydellisemmältä mitä se oikeasti on, hän päättää kirjoituksensa.

Huntington edusti Suomea viime syksynä Dohan MM-kisoissa. Hän pääsi kisoihin rikkomalla MM-rajan ja oman ennätyksensä Kalevan kisoissa. Nykyinen ennätystulos on 6339.