Kilpailu keihäänheitossa on Suomessa perinteisesti kovaa, mutta kauden avaus on etenkin kärjen osalta varsin verkkainen, eikä todellisia huippujen kohtaamisia ole nähty – tai vielä hetkeen nähdäkään erilaisista pikkuvaivoista tai vastaavista johtuen.

Viime vuonna ensimmäisen Suomen mestaruutensa napannut Lassi Etelätalo toivoo, että kärki pysyy kunnossa ja koko maan keihäskaartin parhaimmisto nähdään kesän mittaan kilpailemassa toisiaan vastaan.

– Toivottavasti saadaan kaikki samoihin kisoihin. Ei niin, että yksi heittää tuolla ja toinen täällä, Etelätalo toivoo Yle Urheilun haastattelussa.

Dohan MM-nelosen oma tavoite tälle kaudelle on 85 metrin rajan puhkaiseminen. Tämän tavoitteenkin hän uskoo täyttyvän todennäköisimmin, kun mukana on kunnon kirittäjiä.

– Voittaminen ja etenkin muiden voittaminen on se juttu. Pelkkä itsensä voittaminen ei sitä ole, sitä pystyy vaikka treeneissä tekemään. Mutta sitten kun pääsee kisoihin ja siihen tulevat muut hyvässä kunnossa vastustajiksi, kyllä se aina sytyttää, Etelätalo toteaa