Vapaaottelun UFC purjehti hyvässä julkisuuden myötätuulessa keväällä, kun laji oli käytännössä ensimmäinen, joka järjesti live-tapahtumia koronakriisistä huolimatta. Nyt esille on noussut vähän negatiivisempiakin äänenpainoja.

Naisten valovoimaisimpiin tähtiin kuuluva Paige VanZant antoi varsin voimakasta kritiikkiä ottelupalkkioista ja nyt kevyttä raskassarjaa pitkään hallinnut mestari Jon Jones on latonut vielä kovempaa tekstiä pöytään. Jones käytännössä kieltäytyy ottelemasta tällä hetkellä.

– Ei minulla ole mitään hävittävää tässä asemassa, jossa nyt olen. En ole halukas ottelemaan lähiaikoina. Minua ei kiinnosta otella ennen kuin minulle maksetaan se mitä minulle kuuluu – se minkä arvoinen luulen olevani, Jones sanoi Wild Ride! -podcastissa.

– En pyydä mitään älyttömiä. Tiedän että olemme pandemiatilanteessa ja tiedän, että kun on monimiljonääri ja pyytää lisää, se saa näyttämään ahneelta. Tiedän sen, mutta tiedän että minulla on valta ja asema tehdä muutos.

Jones painottikin puhuvansa koko lajin ja kaikkien ottelijoiden puolesta.

– Suurin osa kavereista, jotka ovat pahimmassa tilanteessa, voisivat sanoa suoraan ’Minulla on toinen työ, lainaan rahaa vanhemmiltani’. Tiedän todella monta ottelijaa, jotka asuvat Jacksonissa kuntosalilla, koska heillä ei ole varaa asuntoon.

– Ja he ovat UFC-ottelijoita. Se on surullista.