Yhdysvalloissa edelleen jatkuvat mielenosoitukset värillisten ihmisten oikeuksien puolesta ovat paikoin yltyneet melkoisiksi mellakoiksi ja ryöstelyksi. UFC-pomo Dana White antoi varsin radikaalin ehdotuksen tilanteen rauhoittamiseksi.

Whitelta kysyttiin UFC 250:n jälkeen lehdistötilaisuudessa haluaisiko järjestö antaa jonkun lausunnon tilanteesta. Oletus oli epäilemättä, että White tuomitsee rasistisen käyttäytymisen, mutta vastaus oli pitkä kiertelyn ja kaartelun sekä miettimisen jälkeen jotain aivan muuta.

– Muutoksen saaminen vaatii todella paljon muuta kuin marssimista ja protestointia ja sellaista. Ajattelin että voisin ehkä lähettää UFC-ottelijat ulos kaduille lopettamaan tämä p…a, White sanoi Daily Starin mukaan.

Whiten lausunto kenties kohautti, mutta hän viittasi selkeästi samalla UFC-tähti Jon Jonesiin. Jones – joka itse on musta – on näkyvästi tuominnut kaiken huliganismin ja ryöstelyn asian varjolla ja ollut itse auttamassa rikottujen kauppojen jälleenrakentamisessa.

– Onko tämä p…a enää George Floydiin liittyvää? Miksi v…ssa te kusipääteinit tuhoatte kaupunkimme. Uskokaa minua nuorena mustana miehenä, inäkin olen turhautunut, Jones totesi kotikaupungistaan Albuquerquesta.

– Tämä ei ole kuitenkaan oikea tapa, teemme pahasta tilanteesta vielä huonomman.

White jatkoi tästä samasta teemasta viitaten kuviin, jossa Jones auttoi siivoamaan katuja ja korjaamaan kauppoja kavereidensa kanssa.

– Näittekö hänet kadulla? Nappaamassa spraypurkkeja näiltä kakaroilta? Ne lapset p…koivat housuihinsa.