Kauden aloittaminen suoraan Kalevan kisoista on Antti Ruuskasen mukaan pieni riski, mutta kokenut keihäänheittäjä kertoo tarvitsevansa pientä jännitystä ja epävarmuuden tunnetta.

Kesäkuusta lähtien Ruuskanen on heittänyt treeneissä kovaa kerran viikossa. Harjoitusheitot ovat hänen mukaansa pysyneet perustasolla, joten kilpailemisen aloittaminen suoraan Kalevan kisoista on aavistuksen haastavaa.

– Tietyllä tavalla sitä kiusaa itseään, kun menee suoraan Kalevan kisoihin, missä on karsinta ja toivottavasti myös finaali. Riskihän siinä on. Tulos voi olla mitä tahansa, Ruuskanen sanoo.

– Toisaalta se on mukava, että tulee pientä epävarmuutta ja jännitystä. Urheilija tarvitse sitä, että pystyy tekemään hyvän tuloksen. En usko, että olen Kalevan kisoissa ihan ennätyskunnossa, mutta päälle 80 metrin tuloksia voi tulla ja pitääkin heittää, jos Suomen mestaruuden meinaa voittaa.

Ruuskasen toiveissa on heittää Turussa uransa neljäs mestaruus. Se oli lähellä Lappeenrannassa vuosi sitten, mutta vaihtui hopeaksi, kun Lassi Etelätalo nousi mestariksi viimeisellä heitollaan.

– Etelätalo juotti viime vuonna tappion karvasta kalkkia. En tiedä, olisiko tänä vuonna kuitin paikka. Suomen mestaruus kiinnostaa. Se on aina kova juttu.

Lähde: Urheiluliitto