IS: Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske ovat eri mieltä Annimari Kortteen kanssa – ”Se kuuluu tähän työhön”

© Kuva: Getty Images
Tampa Bay ja Columbus pudotuspeleissä vastakkain! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Suomen yleisurheilun tämän hetken kärkinimi, pika-aitajuoksija Annimari Korte avautui maanantaina Twitter-tilillään kyseenalaistaen voimakkaasti Ylen vaikutusvaltaa kisapäivän ohjelman laatimisessa.

Hänen mukaansa illalle sijoittuvat kisat lisäävät loukkaantumisriskiä ja heikentävät vireystilaa.

– Ylen päätöksien johdosta meillä aitureilla varsinkin on suurentunut loukkaantumisriski jokaisessa kilpailussa ja vireystila tuloksentekoon myös heikentynyt, Korte kirjoitti.

– Klo 21 on yleensä kylmä, usein 4–5 astetta kylmempi kuin klo 18. Varsinkin pikajuoksussa loukkaantumisriski on todella suuri, sekä huipputulosten teko vaikeaa. Klo 21 on myös urheilijoille normaali nukkumaanmenoaika, eli vireystila on silloin heikoimmillaan.

– Lahdessa 7.6 kerroin järjestäjille etten tule kisoihin, jos laji on 19.30 jälkeen. En halunnut ottaa mitään riskiä, jos keli olisi huono. Yle väitteli vastaan, mutta lopulta päätyi mun antaa juosta klo 19.15.

– Katsojaluvut klo 19.15 olivat loistavat 71 8000. Eli katsojalukuihin ei vaikuttanut se, että kisa käytiin aiemmin. Kumpi on tärkeämpää, TV:n lähetysajat vai urheilijoiden terveys ja tulokset?

Kortteen kilpasiskot Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske ovat eri mieltä. He kertoivat Ilta-Sanomille, että nykyinen aikataulu kelpaa hyvin.

– Jos startti on vähän ennen yhdeksää, se on ok, Neziri selitti IS:lle.

Hän muistutti myös, että ammattiurheilijoiden työhön kuuluu yleisölle esiintyminen.

Pitää olla tyytyväinen, että Yle näyttää meidän juoksut parhaaseen katseluaikaan, tamperelainen sanoo, Hurske sanoo oman mielipiteensä.

Tampa Bay ja Columbus pudotuspeleissä vastakkain! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!