Kristiina Mäkelän loikki uransa parhaan tulosarjan ja voitti Orimattilan Tähtien kisojen kolmiloikan tuloksella 14,33, joka syntyi 3,1 sekuntimetrin myötätuuleen. Ennätyskelpoisessa tuulessa Mäkelä liiteli 14,30, jolla hän menee kuluvan kauden maailmantilastossa neljänneksi.

– Suomen ennätys oli se mitä halusin, mutta nämä olivat hyviä hyppyjä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Mäkelä maisteli kisaa, jossa hän ylitti 14 metriä kaikilla kuudella hypyllään.

Mäkelä on tavoitellut jo hyvän aikaa Heli Koivulan 2003 loikkimaa SE-tulos 14,39. Hallissa hän on päässyt siitä sentin päähän ja ulkoradoilla kahdeksan sentin päähän. Orimattilan tulossarja kertoi, että edellytyksen sen rikkomiseen ovat olemassa.

– Haluan hypätä sen 14 ja puoli metriä. Nyt tuntuu hyvältä ja kroppa on kunnossa, Mäkelä linjasi syyskesän tavoitteitaan.

Suomen ennätyksen syntyminen oli lähellä Orimattilassakin, vaikka Mäkelä jäi kilpailussa ilman vastusta, kun 14,04 tällä kaudella loikkinut Senni Salminen jäi kisasta sivuun pienen nilkkavaivan takia.

– Juoksussa oli kuitenkin vielä vähän horjumista ja loppua kohden tuli väsymystäkin., Mäkelä kertaili

Orimattilan kisa antoi Mäkelän itseluottamukselle hyvän pönkän ennen elokuista 10 päivän sumaa, jonka aikaa hän hyppään Espoon Motonet GP:n (5.8.), Paavo Nurmi Games (11.8) ja samalla viikolla vielä Turun Kalevan kisojen karsinta ja finaali.

– Täytyy katsoa kuinka monta kuuden hypyn kilpailua pystyy tekemään, Mäkelä sanoi.

Emma Pullola Vaasan Vasamasta oli toinen uudella ennätyksellään 13,62, mikä vie hänet Suomen kaikkien aikojen tilaston yhdeksänneksi.

– Ei ollut mitään odotuksia, kun kävi hallikauden jälkeen polvileikkauksessa, jossa korjatitin hyppääjän polvi. Vasta kesäkuussa pääsin kunnolla hyppimään, Pullola kertoi.

Lähde: Urheiluliitto