Noora Honkala juoksi naisten 100 kilometrin Suomen ennätyksen Vilnan kansainvälisessä ultrajuoksusa Liettuassa. Honkala oli kilpailussa toinen ajalla 7.46.57. Aiempi SE oli Honkalan Kroatiassa toissa vuonna juoksema 7.52.04. Vilnan juoksun voitti liettualainen Gitana Akmanaviciute ajalla 7.38.58.

– Ihanaa, että pääsin viimein avaamaan kilpailukauden. Olen treenannut koko ajan kovaa ja tämä oli hyvä palkinto siitä, Honkala hehkutti.

Vilnan kilpailu juostiin puistossa kahden kilometrin tasaisella, asvalttipintaisella reitillä. Puiden heittämä varjo toi juoksijoille hieman helpotusta auringon porotukselta. Lämpötila nousi juoksun aikana jopa 27 asteeseen.

– Reitti oli ihanteellinen. Siitä vain 500 metriä oli täysin auringossa. Oli sen verran lämmin, että se alkoi tuntua siinä 60 kilometrin kohdalla, vaikka olen siihen tottunut, kun Kreikassa harjoittelen, Honkala sanoi.

Omaan vauhdinjakoonsa Honkala oli tyytyväinen.

– Jalkojen kanssa oli vähän vaikeuksia 70 kilometrin kohdalla. Himmasin siinä vauhtia hiukan, annoin juoksun mennä rentona ja sain sitten loppua kohden kiristettyä vauhtia. Oli hyvä, etten lähtenyt siinä repimään. Kaikkiaan fiksu juoksu minulta, Honkala arvioi.

Honkalalle 100 kilometrin kilpailu oli ensimmäinen ultramatkan kilpailu sitten joulukuun.

– Jalat olivat vähän ihmeissään, eikö tämä päätykkään maratoniin, mutta tavoite täyttyi. Halusin parantaa omaa Suomen ennätystäni. Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, Honkala sanoi.

Honkalan väliaika maratonin kohdalla oli 3.06.40, minkä jälkeen hän alitti voimassaolevat Suomen ennätykset 50 kilometrin ja 50 mailin väliaikoina sekä 6 tunnin juoksussa, jotka ovat Kansainvälisen ultrajuoksuliiton vahvistamia ennätyslajeja.

Honkala, 28, sijoittui toissavuonna 100 kilometrin MM-kilpailuissa kahdeksanneksi. Hän edustaa lohjalaista Endurancea ja pitää nyt hallussaan kaikkia ultramatkojen Suomen ennätyksiä 50 kilometristä vuorokaudenjuoksuun asti.

Lähde: Urheiluliitto