Kankaanpään Seudun Leiskun Aaron Kangas kohensi ennätyksensä ja moukarinheiton kesän kotimaisen kärkituloksen lukemiin 77,82 Somerolla. Sillä hän on kotimaan kaikkien aikojen tilastossa kuudentena. Hyvän vireen löysi myös Someron Esan Henri Liipola, joka oli toinen kesän kotimaan tilaston kakkostuloksella 74,92.

Lyhyeltä treenijaksolta palannut Kangas heitti Somerolla tasaisen sarjan, jonka kolme parasta heitto kantoivat 76,67, 77,82 ja 77,40.

– Kahden ja puolen viikon treenipaussi teki hyvää. Sitä edelsi aika tiivis kisatahti. Treeneissä löytyi tekniikkaankin vähän uutta. Käytin heitossa vähän syvempiä polvikulmia ja tuntui, että sain heiton loppuun siitä lisää virtaa, Kangas kertaili.

Kangas pääsi heittämään ensimmäiset heittonsa kuivasta ringistä. Hänelle kuten muillekin kotimaan kärkiheittäjille Someron kentän rinki on mieluisa heittopaikka. Samaisesta ringistä oli heitetty myös Kankaan edellinen ennätys 77,09.

– Tänne on kiva tulla heittämään. Rinki on Suomen paras. Kari Pihkainen on hionut niin hyvin, että vaikka tuossa verryttelyssä rinki oli vielä kostea, se oli silti pitävä. Yleensä nopeat ringit ovat sellaisia, että niissä liukastelee, kun ne kostuvat. Tuossa saat huoletta päästää menemään, Kangas hehkutti.

Liipola: Tekniikka on alkanut taas löytyä

Kangas on kesän mittaan heittänyt kymmenkunta kesän pisintä moukarikaarta. Haastajista Aleksi Jaakkola teki hiljan ennätyksensä ja Liipola sai Somerolla tekniıkkaansa jengoille, joten Espoon Motonet GP:ssä elokuun alussa ja Turun Kalevan kisoissa on luvassa tasokkaita kisoja.

– Kangas on ollut kukkona tunkiolla, ei ole kauan enää, Liipola veisteli Somerolla.

Liipolan kolme parasta heittoa syntyivät kisan lopussa ja kantoivat 74,84, 74,92 ja 73,80.

– Tekniikka on alkanut taas löytyä ja se helpottaa. Aika paljon on ollut metrejä jemmassa, Liipola sanoi.

– Hartiat pitää saada heitossa mahdollisimman rennoksi. Nyt olen taas oppinut miten se tehdään. Se näkyy heti heiton mitassa, kun saa moukarin kiertämään oikealle radalle, eikä vedä sitä sieltä pois.

Liipolan mukaan Someron sarjan teknisesti parhaassa heitossa oli jo melkein kaikki kohdallaan.

– Tuossa viimeisessä heitossa kaikki oli tosi hyvin kolmella ensimmäisellä pyörähdyksellä, mutta viimeistä sotki vähän sellainen heitetään nyt vielä vähän pidemmälle -meininki.

Liipola kisaa Kankaan tapaan seuraavaksi ainakin Espoon gp:ssä, muut kisat ovat vielä mietinnässä.

Kolmanneksi Somerolla heitti Joensuun Katajan Markus Kokkonen kauden parhaallaan 68,74. Sarjan toiseksi paras heitto kantoi 68,70.

Lähde: Urheiluliitto