Hyvä näitäkin kelejä on harjoitella, Simo Lipsanen totesi napakoiden sadekuurojen keskellä Koskella (TL) hypätystä miesten kolmiloikkakilpailusta. Lipsanen kimmahteli märällä radalla neljä hyppyä ja voitti kilpailun tuloksella 16,12.

– Pidempiä hyppyjä toivoin. Aineksiakin sellaisiin oli, mutta aika paljon joutui askelmerkkiä peilailemaan, Lipsanen tuumi.

Koleahkossa sadesäässä Lipsanen jätti kaksi viimeistä hyppyä väliin.

– Mies alkoi olla jo kohmeessa ja jäykistyä. Kolmen kierroksen ajan lämmöt pysyivät hyvin, Lipsanen kertaili.

Lipsanen avasi kilpailukauden Espoossa viikko sitten loikkimalla loisto-oloissa 16,48. Espoossa kuten Kosken kilpailussa Lipsanen käytti vielä lyhyttä vauhtia.

Seuraava kilpailu Lipsasella on Motonet GP Jyväskylässä keskiviikkona. Lajina on pituushyppy.

– Sieltä haetaan vähän erilaista ärsykettä, Lipsanen totesi.

Koukkula: Hypyt menivät läpi

Kangasalan Urheilijat -68:n Topias Koukkula oli Kosken kilpailussa toinen loikittuaan 15,55 ja Lapin Lukon Aaro Davidila kolmas tuloksella 15,35.

Koukkula kilpaili talvella hallissa vain pituushypyssä ja teki ennätyksensä 767. Nyt hän ponnisti kolmiloikkakilpailun ensi kertaa sitten viime kesän.

– Sen huomasi, että oli vuosi edellisestä kolmiloikkakilpailusta. Ei ollut tuntumaa. Hypyt menivät läpi, Koukkula harmitteli.

– Vaikka oli sadekeli, pidemmälle olisi pitänyt mennä.

Koukkulan kolmiloikkaennätys on toissa vuoden 16,14. Viime kesänä hän loikki 16,12. Davidilalle Kosken kisa oli kesän toinen. Kesän avauksessaan hän ponnisti 15,38.

– Oli löysä olo. Hyppy ei kulkenut, Davidila sanoi.