Suomalaisen pikajuoksijan ennätysten taustalla on hyvä harjoituskausi – ”Se näkyy heti”

© Kuva: Getty Images
Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Kaarrejuoksun salat ovat kirkastuneet HIFK:n Lotta Kemppiselle. 

Talvella Kemppinen juoksi 200 metrin halliennätyksekseen 24,02. Kesän kahdessa startissa Jyväskylässä ja Turussa matka on taittunut aikoihin 23,89 ja 23,56.

– Se näkyy heti, kun on päässyt juoksemaan kaarretta. Sitä kun on matkalla 120 metriä, siinä antaa aika paljon tasoitusta, jos ei osaa juosta sitä, Kemppinen miettii.

Vaikka kehitystä on tullut, Kemppinen näkee, että kehittämistä juoksussa riittää.

– Valmentaja totesi heti Turun juoksun jälkeen, että kaarteesta pitää tulla ulos paremmin. Kaarre sinällään menee nyt paremmin, mutta siinä vaiheessa, kun siirrytään kaarteesta suoralle, minulla on tekemistä. En saa hyödynnettyä vauhtia, kun tykkään juosta liian pystyssä, Kemppinen sanoo.

Kesän ennätysten taustalla on hyvä harjoituskausi. Korona-ajan rajoitukset, elintarviketieteiden kandityön tekeminen Helsingin yliopistossa ja viikon flunssa toivat haasteensa keväälle, mutta harjoittelu pysyi suunnitelluilla urilla.

– Isoin juttu tässä on, että olen saanut tehtyä mitä harjoitusohjelmaan on kirjoitettu. Siitä ei ole hirveästi tarvinnut poiketa, Kemppinen sanoo.

Kuortaneen Motonet GP:ssä Kemppinen kohtaa mm. hiljattain ennätyksensä 23,88 pinkoneen Alina Strömbergin, Mette Baasin, Milja Thuresonin ja Aino Pulkkisen.

Lähde: Urheiluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!