Lotta Kemppinen kiihdytti kesän ensimmäisessä 100 metrin kilpailussaan ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkiajan 11,47 Porvoossa. Sillä hän nousee 22-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi ja naisten kaikkien aikojen tilastossa kahdeksanneksi.

Finaalin Kemppinen juoksi protestin alla. Hän otti kilpailun lähettäjien mukaan vilppilähdön. Kilpailun johto käsitteli protestin kilpailun jälkeen ja hylkäsi Kemppisen, joka oli finaalin nopein ajalla 11,51.

– Itse koin, että vieressä ollut juoksija heilahti ja meinasin sitten itse mennä nenälleen, Kemppinen kuvasi finaalin lähtöä.

Kemppinen kiihdytti talvella 60 metriä 7,28. Kevään harjoittelussa oli pieniä takkuja, mutta Jyväskylän GP-kilpailuissa 23,89:ään kulkenut 200 metriä ja Porvoon 100 metrin juoksut kertovat, että kunto on löytymässä. Kemppinen itse ei ollut vielä tyytyväinen juoksuunsa.

– Lähtökiihdytys on se, missä on eniten tekemistä, mutta loppu tulee jo hyvin, Kemppinen sanoi.

Kemppisen hylkäyksen jälkeen naisten 100 metrin finaalin voitti Raision Kuulan Johanna Kylmänen ajalla 11,89. Se syntyi 2,3 metriä sekunnissa puhkuneessa myötätuulessa. Alkuerissä Kylmänen juoksi kesän parhaan aikansa 11,88.