Suomalaisjuoksijaa vauhdittaa Viron ennätysmies – Myös muuta kansainvälistä väriä mukana Lahdessa

© Kuva: Juha Tamminen
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Topi Raitanen juoksee Lahden Motonet GP:n huipennuksessa keskiviikkona ensimmäistä kertaa tällä kaudella päämatkansa 3000 metrin esteet. Juoksua on vauhdittamassa Viron ennätyksen 8.28,55 viime vuonna juossut Kaur Kivistik, jonka on tarkoitus vetää juoksua ensimmäiset kaksi kilometriä.

Raitasen valmentajan Janne Ukonmaanahon mukaan haussa on samantapainen juoksu, kuin kesäkuussa alussa Lahdessa. Silloin Raitanen juoksi sileän 3000 metriä kiihtyvällä juoksulla 7.52,89:ään.

– Tarkkaa tavoitetta ei ole lyöty lukkoon, mutta jos hyvällä viimeisellä 1000 metrillä pystyisi alle 8.25:n aikaan, se olisi hyvin kesän ensimmäiseen estekisaan, Ukonmaanaho arvioi.

Kivistikin ohella kansainvälistä väriä juoksuun tuo viime kesänä estematkan ajassa 8.38,82 selvittänyt Tanskan Jakob Dybdal Abrahamsen.

Raitasen ohella mukana on koko lajin kotimaan parhaimmisto Miika Tenhusen, Hannu Granbergin, Eemil Helanderin johdolla. Lahdessa kisaa myös kesäkuussa 3000 metrin sileän ennätyksekseen 8.20,23 juossut Wilho Hautala.

Camilla Richardsson juoksee Lahdessa Topi Raitasen tapaan ensimmäisen 3000 metrin esteiden starttinsa tänä kesänä. Viime vuonna ennätykseen 9.35,27 juosseelle vaasalaiselle on tarjolla tasainen ulkomaisten kirittäjien joukko. Kisa juostaan ilman ”jänistä”.

Richardssonin ohella kärkitaistoon kurottavat Hollannin Jasmijn Bakker, joka viiletti matkan viime kesänä 9.55,17 ja oli 22-vuotiaiden EM-kisoissa seitsemäs, Italian mestari Isabel Mattuzzi, jonka viime kesän paras noteeraus oli 9.49,43 sekä viime kesänä estematkan 9.56,21 juossut Italian Laura Dalla. Mukana on myös Norjan 19-vuotias Andrea Modin Engesath.

Lähde: Urheiluliitto


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!