Lassi Etelätalo heitti kauden toisessa kilpailussaan Orimattilassa 78,99 joka riitti toiseen sijaan.

Kilpailun voitti alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden kuusi vuotta sitten voittanut latvialainen Gatis Čakšs kauden parhaalla tuloksellaan 83,45, jolla hän nousee kesän maailmantilastossa neljänneksi. Etelätalo heitti tasaisen sarjan, johon mahtuivat myös 78,79 ja 78,37 kantaneet heitot.

– Se oli kisana ihan ok. Jouduin lähentäjälihaksen takia vähän himmailemaan vauhtia. Hyvä kuitenkin, että pystyin tuosta vauhdista heittämään sinne 80 metrin nurkille. Kun saan vauhtia lisää, mennään sinne 80 metrin päälle, kotimaan tilastokolmokseksi kiilannut Etelätalo sanoi.

Tyytyväinen oli Jami Kinnunenkin oltuaan kolmas tuloksella 77,72. Hän heitti kevätkesästä ennätyksensä 79,12, mutta sitä seuranneen kilpailun verryttelyssä tullut nilkkavaiva vei tehot heitosta. Nyt nilkka on taas kunnossa.

– Nyt palattiin omalle tasolle sen nilkkavaivan jälkeen, Kinnunen sanoi.

Lahden GP:ssä hiljattain ennätyksensä 78,16 heittänyt Topias Laine oli neljäs. Hän heitti viimeisellä yrityksellään 74,55.

– Alkukierrokset olivat vähän hakemista askelmerkin kanssa. En oikein saanut vietyä vauhtia loppuun, mutta onneksi sain tuolla viimeisellä paremman heiton, Laine sanoi.

Lähde: Urheiluliitto