Keihäänheittäjä Oliver Helander keskittyy syyskesän mittaan harjoitteluun. Tammıkuussa leikattu olkapää kipuilee sen verran kovien heittotreenien jälkeen, että Helander paneutuu sen kuntouttamiseen eikä näillä näkymin kilpaile tänä kesänä.

Syyskesän mittaan Helander keskittyy heittoharjoitteluun, mutta painottaa määrää, ei tehoja.

– Heitän kaksi kertaa viikossa, mutta kevyesti ja painotan määrää. Yhdessä harjoituksessa tulee noin sata heittoa, joista 70 keihäällä ja 30 möykyllä, Helander sanoo.

Treenit maistuvat Helanderille, sillä fyysinen kunto on erinomainen. Niin maksimivoiman kuin räjähtävän voiman testeissä on ropissut ennätyksiä.

– Jos katsoo tuoreimmasta päästä, kuulanheitot ovat menneet eteenpäin laajalla skaalalla. Viikonvaihteessa Oliver paransi 7,26 kilon kuulalla alta eteen -testissä ennätystään 16,22:stä yli metrillä 17,28:een. Samainen kuula on lentänyt pään yli taakse 19,31 ja nelikoinen kuula 26,89. Viisiloikkaakin meni ensi kertaa paikaltaan yli 17 metriä (17,08), Lignell sanoo.

– Leikkaus hidasti vähän ylävartalon harjoittamista, mutta alavartalo on hyvässä kunnossa. Taka- ja etukyykyt ovat 190 ja 160 kiloa. Paljon vahvempia heittäjiä toki on, mutta meille tärkeintä on ollut saada hankittu voima näkymään räjähtävässä voimantuotossa.

IF Raseborgia edustava Helander asuu Vaasassa ja harjoittelee paljon Kuortaneella, missä valmentaja Glenn Lignell käy säännöllisesti. Aika ajoin Helander piipahtaa myös Karjaalla.

– Harjoituskauden aikana nähdään vähintään joka toinen viikko, Lignell sanoo.

Lähde: Urheiluliitto