Upea uutinen! Suomalaisuimarin SE-aika on hyväksytysti alittanut Tokion olympialaisten A-rajan – ”Vetää ihan sanattomaksi”

© Kuva: Getty Images
Stanley Cup katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Kansainvälinen uimaliitto FINA on hyväksynyt Ida Hulkon kesäkuussa uiman 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen 1:06.90 Tokion olympialaisten A-rajan 1:07.07 alitukseksi. FINA hyväksyi kesäkuussa uidut Tampere Invitational -kilpailut viralliseksi näyttökilpailuksi.

– Kun koronakevään myötä kilpailuja peruuntuiesitimme toukokuussa FINA:lle jo myönnetyn näyttökilpailustatuksen siirtämises kesäkuun kilpailuunFINA:lla on tarkat kriteerit näyttökilpailuille mm. tuomareiden suhteen ja status on mahdollista saada vain neljään kilpailuun vuodessa. Virallinen päätös asiasta saatiin eilen tiistaina, Uimaliiton kilpailupäällikkö Pasi Salonen kertoo. 

TaTU Tamperetta edustava 21-vuotias Hulkko ui kesäkuun kilpailuissa myös 50 metrin rintauinnin uuden SE:n 30.33. Häntä valmentaa Jere Jännes.

– Tieto kesäkuun kilpailuiden hyväksymisestä näyttökilpailuiksi tuli täytenä yllätyksenä ja vetääkin ihan sanattomaksi. Fiilis on ihan mahtava ja askel kohti jokaisen urheilijan unelmaa on otettu. Nyt ei auta muu kuin jatkaa kovaa treeniä ja nauttia jokaisesta hetkestä kohti kesää ja Tokiota 2021, Hulkko kuvailee tunnelmiaan.

– Sen verran on hyvä fiilis, että on ihan kanat levällään. Eipä tarvitse enää metsästellä rajaa vaan pääsee keskittymään mahdollisimman kovan tuloksen tekemiseen. Sinällään päätös ei päivittäiseen tekemiseen vaikuta, edelleen jatketaan omaan prosessiimme ja huonoon huumoriin luottaen. Kiitoksen liiton päähän asian hoitamisesta, valmentaja Jännes säestää.

Hulkon lisäksi Tokion olympialaisten A-rajan on alittanut suomalaisuimareista rintauimari Matti Mattsson ja hänet Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on jo nimennyt kisajoukkueeseen. Vuoden 2020 Tokion kesäolympialaiset on siirretty koronapandemian vuoksi vuodelle 2021.

Lähde: Uimaliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Stanley Cup katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!