Urjalan Urheilijoiden Aleksi Ojala teki roiman ennätysparannuksen 3000 metrin ratakävelyssä. Hän voitti sadesäässä Lempäälässä käydyn kilpailun ajalla 11.34,05, jolla oma ennätys parani viitisentoista sekuntia. Kotimaan kaikkien aikojen tilastossa aika vei Ojalan viidenneksi.

– Kisa meni hyvänä treeninä. Kokeiltiin vähän miten kroppa reagoi tällaiseen maksimikestävyysharjoitukseen, kun alla oli lauantainen 10 kilometriä Espoon Leppävaarassa ja toissa päivänä tehtiin 5 x 4 kilometrin vetotreeni, Ojala kertaili.

Ojala käveli lauantaina Espoossa 10 000 metrin ennätyksensä 40.59,49. Lempäälän 3000 metrin aika oli parempi mitä hän etukäteen odotti.

– Olisin ollut tyytyväinen, jos ennätys olisi mennyt muutamalla sekunnilla, mutta nythän se parani aika paljon. Matkana 3000 metriä on minulle sprinttikisa ja aina samanlainen. Viimeiset kaksi kilometriä on yhtä ”hapotusta”, Ojala tuumi.

Elokuiset Kalevan kisat Turussa ja syyskuiset maantiekävelyn SM-kisat Lapualla ovat Ojalan syyskesän ja syksyn pääkisoja.

– Katsotaan ja odotellaan miten noita kansainvälisiä kisoja alkaa tulla. Löytyisikö sinne joulukuulle 50 kilometrin kilpailu, Ojala aprikoi.

Lähde: Urheiluliitto