Hiihdon kaikkien aikojen suurimpiin tähtiin kuuluvalle Petter Northugille joutuminen taannoin poliisin pysäyttämäksi ylinopeusratsiassa saattoi koitua lopulta lottovoitoksi. Hurjaa ylinopeutta ajaneen Northugin kotiin tehtiin etsintä ja vyyhti alkoi purkautua nopeasti.

34-vuotias Northug myönsi lehdistötilaisuudessa avoimesti, että ylinopeus ja kotoa löytynyt kokaiini olivat vain jäävuoren huippu.

– Sitä ei ole helppo myöntää. Minulla on vaikea väärinkäyttöongelma, johon sisältyy alkoholia, huumeita, lääkkeitä ja ajoittain kovaa juhlintaa. En ole ottanut sitä tosissani, vaan väheksynyt sitä, Northug sanoi norjalaismedialle.

– Seurauksena on ollut se, että tästä on tullut todella vaarallista ja kaiken kattavaa.

Välillä puheissa ollut paluu laduille lienee nyt lopullisesti kuopattu. Northug kertoi peruneensa kaiken syksylle suunnittelemansa.

– Olen saavuttanut pohjan ja tarvitsen apua. Olen motivoitunut tekemään kaiken tarvittavan päästäkseni takaisin jaloilleni.

Ylinopeudesta ja mahdollisesta huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena ajamisesta on tulossa joka tapauksessa seurauksia.

– Saan tuomion ja hyväksyn rangaistuksen riippumatta siitä mikä se on. Se on oma vikani, enkä odota mitään sympatiaa sen suhteen.