Tukholman stadionilla järjestetään sunnuntaina yleisurheilun Bauhausgala ja turvatoimenpiteet urheilijoiden ympärillä ovat mittavat. Urheilijat asuvat erillisessä hotellissa, jossa kaikki käyvät läpi koronatestin saapuessaan ja kasvomaskeja jaetaan jokaiselle.

Toimenpiteet ovat huomattavasti tiukempia kuin Ruotsin viranomaiset vaativat, mutta tämäkään ei riitä kaikille. 400 metrin aitojen tähti ja tämän kauden kärkituloksen viikko sitten Monacossa juossut norjalainen Karsten Warholm on erittäin tarkka koronarajoitusten suhteen, eikä aio edes käydä hotellilla.

– Olemme nyt järjestäneet hänelle parkkipaikan stadionin ulkopuolelta, joten hänen ei tarvitse liikkua pitkiä matkoja ja kohdata ihmisiä, tapahtuman järjestäjä Jan Kowalski kertoo Aftonbladetille.

Warholm siis käytännössä saapuu autolla stadionille, juoksee 400 metriä aitoineen ja poistuu paikalta autolla saman tien.

Tämä ei tosin yllätä, sillä Warholm on ollut todella tarkka tekemisistään. Monacossakin hän vuokrasi asunnon, eikä yöpynyt hotellissa ja siirtyi omaehtoiseen karanteeniin heti Norjaan palattuaan – ja harjoitteli kellarissa.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)