Positiivarit Oy:n ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati on valinnut Vuoden Positiivisimmaksi Suomalaiseksi 2020 kaikkien aikojen nopeimman suomalaisen aitajuoksijan, vaikeuksista positiivisuudellaan yli ponnistaneen Annimari Kortteen, 32. Raadin mukaan Annimari on sitkeä esikuva, joka uskoo itseensä ja löytää hyvää myös elämän haasteista.

Vuosia kestäneet vastoinkäymiset, varsinkin terveysongelmat ja loukkaantumiset sekä niistä selviytyminen, ovat opettaneet Annimari Kortetta ajattelemaan positiivisesti. Tärkein oppi urheilu-uralta onkin ”älä koskaan luovuta”.

– Jouduin lopettamaan urheilun viideksi vuodeksi. Kun aloin harjoitella uudestaan, ei kukaan uskonut, että minusta tulisi vielä Suomen kaikkien aikojen nopein aitajuoksija. Kaikista esteistä huolimatta jaksoin ajatella positiivisesti ja uskoa itseeni enkä luovuttanut. Olen saanut uuden mahdollisuuden toteuttaa unelmiani. Siksi löydän positiivista kaikesta, hän kertoo.

Haasteelliset vuodet Annimari Korte on kiteyttänyt mottoonsa: ”If you tell me it’s impossible, I will show you a miracle” eli ”jos kerrot minulle, että se on mahdotonta, näytän sinulle ihmeen”. Kun ihminen tekee kaikkensa unelmiensa eteen eikä luovuta, kaikki on mahdollista.

Lähde: Suomen Nuorkauppakamarit ry