Emil Ruusuvuori, 21, kärsi niukan tappion Kitzbühelin ATP-turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Sveitsiläinen Marc-Andrea Hüsler, 24, oli etevämpi yli kaksituntisen väännön jälkeen erin 6-3, 4-6, 6-7(2).

Massakentillä pelattavassa turnauksessa oli Hüsler (ATP-303) selvinnyt pääsarjaan karsintojen kautta ja Ruusuvuori (ATP-92) puolestaan matkusti pelipaikalle suoraan Yhdysvalloista, jossa oli pelannut kaksi hienoa turnausta. Sveitsiläispelaaja aloitti ottelun todella vahvasti murtaen heti Ruusuvuoren syötön ja siirtyi 3-1 johtoon. Tässä vaiheessa löysi Ruusuvuori pelinsä vieden nimiinsä viisi perättäistä peliä ja samalla avauserän 6-3.

Toisessa erässä Hüsler avasi jälleen vahvasti ja siirtyi nopeasti 4-1 johtoon. Ruusuvuori taisteli tiensä vielä erään mukaan sveitsiläisen syöttäessä erästä tilanteessa 5-3, mutta joutui kuitenkin uudelleen murretuksi heti perään ja näin ratkaisu eteni kolmanteen erään.

Ratkaisevan erän alkuun otti Ruusuvuori murron, mutta Hüsler tuli nopeasti tasoihin. Lopulta ottelun ratkaisu nähtiin tiebreikissä, jossa sveitsiläinen oli etevämpi 7-2. Tulostaululle kirjattiin yli kahden tunnin pelaamisen jälkeen lukemat 6-3, 4-6, 6-7(2).

Ruusuvuori pelaa seuraavalla viikolla Rooman ATP Masters -turnauksessa 14.-21.9.

Lähde: Tennisliitto