Emil Ruusuvuori, 21, joutui valitettavasti antamaan luovutuksen Casper Ruudille, 21, US Openin toisella kierroksella. Jalkavammasta kärsinyt Ruusuvuori vetäytyi ottelusta tilanteessa 4-6, 3-6, 2-3.

Ruud kertoi heidän yhteisen treeninsä pari viikkoa sitten Helsingissä olleen hyödyllinen tätä ottelua varten, sillä he eivät olleet aiemmin pelanneet toisiaan vastaan.

– Meillä molemmilla oli suunnitelmat toistemme varalle. Tunsin hieman varastaneeni ensimmäisen erän, kun onnistuin pitämään syöttöni 4-4 tilanteessa. Myös toinen erä oli tiukka. Syötin tänään erittäin hyvin silloin kun minun täytyi, erityisesti murtopallotilanteissa. Valitettavasti Emil kärsi sitten loukkaantumisesta – toivon hänelle pikaista paranemista, kommentoi Ruud.

Ruusuvuori aloitti lehdistötilaisuuden kertomalla päivän olleen vaikea.

– En pystynyt esittämään sitä mitä olisin halunnut. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä reissu Yhdysvaltoihin, hyvät kaksi viikkoa, aloitti Ruusuvuori.

– Vamma lähentäjässä pakotti tänään luovuttamaan. Se tuntui jo ensimmäisen ottelun viidennessä erässä Bedeneä vastaan. Pystyin aloittamaan ottelun ilman sen miettimistä, mutta jo ensimmäisen erän puolivälissä alkoi tuntumaan. Siitä se sitten alkoi pahentua. Nopeat suunnanmuutokset, esimerkiksi palautuksissa, vihloivat ja se vei keskittymistäni. Luovutushetkellä en kokenut enää mahdollisuutta nousta voittoon ja tänä vuonna on vielä pelejä edessä, joten turhia riskejä halusin välttää, jatkoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori kertoi käyneensä jo fysioterapeutilla heti ottelun päättymisen jälkeen.

– Toivottavasti ei ole mitään rikki. Mutta tsekataan nyt asia ultralla ja tehdään sitten päätöksiä jatkosta. Minulla olisi villi kortti jo ensi viikolla pelattavaan Kitzbühelin ATP-turnaukseen ja sitten olisi tarkoitus pelata myös Masters-turnauksia ennen Ranskan avoimia.

Lähde: Tennisliitto