Kolea ja tuulinen sadesää ei verottanut pikaviestin kotimaisten kärkijoukkueiden vauhtia viestinjuoksun SM-kilpailuissa Kotkassa.

Naisten 4×100 metrin kovavauhtisen finaaliin voitti lajia pitkään hallinnut Jyväskylän Kenttäurheilijat kauden kotimaisella kärkiajalla 45,22. Mikään muu seura ei tähän aikaan ole koskaan pystynyt, mutta JKU on juossut aiempina vuosina kuudesti vieläkin nopeammin.

JKU:n mestarijoukkueessa viestiä veivät Sanni Mahonen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Nooralotta Neziri.

– Vaihdoissa ainakin minun ja Anniinan välillä olisi ollut finaalissa varaa parantaa. Itse vähän hätiköin. Mutta kova aika siihen nähden, että keli oli ihan jäätävä, Neziri sanoi.

– Vähän pelkäsin, koska on ollut sellainen olo, että alkaa paikat brakailla. Ei tämä nyt sitä ajatellen ollut optimaali keli, mutta seuran ja joukkueen puolesta on aina kiva kilpailla, Neziri sanoi.

Lotta Kemppinen ankkuroi Helsingin IFK:n toiseksi erinomaisella ajalla 45,83. Se on Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi paras tulos, kun otetaan huomioon vain yksi tulos kultakin seuralta. Kemppisen lisäksi HIFK:n joukkueessa juoksivat Matilda Bogdanoff, Jenna Jokela ja Viivi Lehikoinen.

Turun Weikkojen ankkuri Taika Koilahti ehti maaliin kolmantena ajassa 46,53. Vain 0,04 sekuntia Weikoille hävisi Veitsiluodon Kisa-Veikot ankkurinaan Mette Baas.

Tampereen Pyrinnön vahva kvartetti Lotta Harala, Maria Huntington, Alisa Aalto ja Reetta Hurske juoksivat alkuerissä 46,40. Finaalissa tuo aika olisi oikeuttanut pronssimitaliin, mutta sateen liukastama kapula putosi Haralan ja Huntingtonin välisessä vaihdossa.

Lähde: Urheiluliitto