Viestijuoksun Suomen mestaruuskisoissa on luvassa tasaisia mestaruus – ja mitalitaistoja. Viestimitaleista kilpaillaan viikonvaihteessa Karhulan uusitulla keskuskentällä Kotkassa.

JKUn nelikko Sanni Mahonen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Nooralotta Neziri kiidätti reilu viikko sitten Jyväskylässä kapulan 4 x 100 metrin viestin maaliin loistoajassa 45,43 ja on matkan suosikki Kotkassa.

– HIFK:lla, Oulun Pyrinnöllä ja Turun Weikoilla on tältä kesältä hyvät juoksut alla. Vaikuttaisi siltä, että näillä kolmella on JKUn ohella vahvimmat mitalisaumat. Musta hevonen voisi olla Tampereen Pyrintö, sanoo Suomen Urheiluliiton aitajuoksuvalmentaja Mikael Ylöstalo.

– Nuorten pikaviesteistä miesten 19-vuotiaissa JKU on selkeä suosikki, mutta myös HKV:llä ja IF Drottilla on kohtuullisen hyvät joukkueet. 17-vuotiaissa suosikin viittaa voisi heittää Lahden Ahkeralle. Espoon Tapiot, HKV ja Alavieskan Viri voisivat olla haastajia.

Naisten 19-vuotiaiden 4 x 100 metrin kärkikaksikoksi Ylöstalo nostaa HKV:n ja Kuivasjärven Auran.

– Naisten 17-vuotiaissa Espoon Tapiot on selkeä suosikki. Joukkueessa juoksee nyt myös Anna Pursiainen, joka oli kesän kisoista sivussa selkävaivojen takia. Hyvät joukkueet on myös HIFK:lla ja Tampereen Pyrinnöllä.

Lähde: Urheiluliitto